winning11

查看: 10098|回復: 10

[hkzhou報告] [hkzhou報告] 3 日 4 夜 連 環 跟 團 賽 後 報 告

升級  93.33%

一星會員

上星期打探得知老虎又要出 trip ,即時盤算去邊度玩,
突然響網上見到一個超值豪華團,就試試 PM 團長報
名,團長回覆話本來已經爆團,但因為之前同團長玩過
一次,所以決定多加一位預埋我,最後重因為ko師兄有
事缺席,由我多帶一人鐵腳老兄同時參加
個團係以超值價錢進駐五星嘅皇廷酒店K場暢飲及留宿
一晚(絕無同級),呢類五星級環境就最合鐵腳兄有品味
又有要求鍾意食裝修嘅個性,不過團長受埋佢去玩係絕
對值得嘅,因為佢有一個好神聖嘅任務係身,能夠確保
其他團友嘅幸福
8月9日星期六因為要先送老虎到機場所以遲左出發,要
自行同鐵腳兄坐大巴上去兼趕唔切同眾位師兄食飯,直
接去到酒店K場等各團友,見面後遂一介紹認識,成個團
9個人就只有同團長及三哥之前玩過,其他都唔識,不過
後生仔(我指其他團友唔係我)好快就會玩得熟落嘅,一
入到房團長第一時間就叫助理帶囡囡進場,睇左兩輪都
未有團友出手,跟住團長就開始行動,出手揀女,原來團
長專揀個D以為有小小姿色就臉黑黑咀翹翹唔係好睇得
起人嘅囡囡(團長支付小費)點左就叫佢地坐埋死角泠靜
下,亦為各團友作戰略儲備,確保貨源供應充足,呢種豪
邁得黎又帶多小警惡懲奸嘅俠義行為,深深咁令小弟敬佩
我同鐵腳兄亦於第5第6輪揀到心頭好,大概半個鐘度各
人都揀到伴侶,而當時亦有5個囡囡坐響公海等認領,此
舉亦為其他囡囡帶黎競爭心態,好等我地消費者揀最好嘅
過夜,成間房坐滿人,十幾個囡囡又有三個DJ,重要係3個
DJ都非常高質,真係大把選擇不愁寂寞

不過因為我同鐵腳兄未食飯兼未有環保袋要先出去食飯買
野順便攪埋酒店房,我地就到附近一間台灣小食店食飯

食完飯就再返去K房玩,返到去各人已經熱好身,玩得更放,
而且更有團友差唔多飲醉,開始俾人侵犯,估唔到嘅係我地
男嘅最多都係想除褲映相,但右邊嘅女生竟然出手去拉出黎
映,依家嘅女仔都真係玩得幾癲啊

玩嘅期間我見到鐵腳兄非常難得嘅笑容,因為當時佢一個人
俾5條女圍攻,左擁右抱,囡囡都爭過夜大送秋波,鐵腳兄揀
嘅囡囡亦對佢小鳥依人好甜蜜,其他團友就逼埋響 Bar檯度
爭住同3個DJ玩,我亦都同自己嘅囡囡榕榕細語,各有各忙,
但好景不常,玩到差唔多12點時,鐵腳兄拉埋我一邊同我講想
換人,唔想帶原先揀嘅上房,因為個囡囡竟然叫佢買月餅
重要百三蚊一盒 我聽到就話要堅決唔買,如果想換囡囡嘅
我幫佢安排,跟住問佢有冇心儀嘅對象,佢話想響5個預備組
囡囡中玩得最爽笑得最甜個長髮囡囡(原先幾酷下玩玩下又
幾玩得)我都認為唔錯,之後我就代佢向團長問一下有冇人認
購,不過我詞不達意,團長唔係好明我意思,就話個女仔係佢
揀嘅,雖然我深知團長鐘情助理妹妹,但唔知團長會唔會想起
雙飛,所以誤會左,同鐵腳兄講已經有人認頭叫佢死左條心
鐵腳兄無奈地接受,繼續同佢嘅元配玩,因為其他嘅佢又唔太
喜歡,直到團長準備上房要先走,就埋單兼派彩俾冇人認頭嘅
囡囡時,先發覺長髮囡囡亦被遣散,但為時已晚,一陣煙咁大群
囡囡四散,叫都叫唔返,轉會市場已經關閉
對於一個見異思遷的男人嚟講,呢種見好就換但實際上又垂手
可得(只要多俾兩百)嘅機會錯失左,係何等嘅失望可想而知,
重要係我一手造成,我都無言以對,唯有好言安慰話多D溝通
話唔定元配會重好呢,然後繼團長走後再唱多兩首歌,我同鐵腳
兄兩個同其他團友道別,兩 pair 人就齊齊各自上房辦正經事

酒店硬件相常不俗,張床好舒服,又有雙人大浴缸,重有貴妃椅

我當然冇浪費D設備,入到房先一齊睇奧運一邊談下心,跟住就
齊齊去浴室沖涼,再過去大浴缸邊浸邊食水果調下情,最後就擦
乾身返大床同貴妃椅上大戰,囡囡全程都好乖好配合,感覺好似
渡緊蜜月咁,真係好想係事實,可惜唔係,不過片刻嘅情感依然
非常令我陶醉,戰後沖沖身,返到床上迅即進入昏迷

醒後張開雙眼見到嘅竟然係乖乖女望住我,原來囡囡比我早醒
半個鐘,開住電視睇奧運但設為靜音怕嘈到我,呢種溫馨感覺認
真令人回味,望一望時間尚可,我拎出三個唔同顏色嘅環保裝置
俾佢揀,其中一個係記念版叫佢估下,原來佢最鍾意係藍色,雖然
估唔中,不過就順佢意用藍色,隨即再激情多一次,完事後再一齊
梳洗,之後問囡囡要唔要一齊食早餐,囡囡表示冇食早餐習慣,想
早點返家,真係好唔捨得不過都順其意發工資放人,雖然此囡囡為
A牌,工資較高但覺得相當值得....好想日日都係過住呢D生活
送走囡囡後隨即打電話約鐵腳兄黎個早餐會議,鐵腳兄表示正忙,
叫我先去搵位,過半小時後見面即大吐苦水,表示只有一擊,之前
電話約佢時正努力第二擊,奈何亳無情趣下半途腰斬,令佢極為冇
癮,早前一次同佢去CA唱K時已經有碰到死魚嘅不快經歷,估唔到
今次更甚,佢竟然碰到傳說中嘅蛋卷人,就係唔肯一齊沖涼,一上床
就用被好似蛋卷咁捲到實,大力碰下又依嘩鬼叫,遇到呢種就相當
惡攪,而且鐵腳兄亦係飽讀聖言書之人,絕唔會硬來,我問需唔需要
搵媽咪投訴,佢亦非常宅心仁厚表示唔想囡囡捱罵,只好大嘆倒楣,
其後問我情況如何,我亦只表示唔錯,但俾佢睇出我有D春風滿臉,
終於意識到我叫埋佢黎嘅目的係擋煞,通常一班去K,你會發覺總係
唔會個個都滿意嘅,一班人當中總有一兩個係會中招,重要係事前
唔會察覺得到,可能響K房時係玩得好開心,但結果都係中招,而且
往往都係發生響某一兩個人身上,我通常都叫呢類人做歡場救星,
因為有佢地出現擋煞,其他人就順順利利,聽落好似好衰,但命運嘅
野就一次又一次咁發生,當然今次鐵腳兄就係......好令人惋惜

升級  93.33%

一星會員

9個團友中有3個自行先離隊去桑拿,之後團長大召集齊齊坐車到CP
飲茶食午飯,飯後團長四人逛街準備夜D再去唱K,雖然我重想跟去玩,
但鐵腳兄短期內都唔願意再去K場,所以唯有分道揚鏢,我地倆人就
去桑拿補飛,不過當時兩點多,三哥教路最好四點到最齊人,我地就
先去匯M按腳,不過都要等15分鐘至有房,按腳囡囡黎到,其中一個
相當可愛,而且兩個都好好傾,好快就按完一個鐘就打電話到最多人
鬧既坤記診所掛號,隔十分鐘行過去,入門口已經向登記護士表明已
預約某個醫師,但竟然連上四樓都唔得閒招呼叫我地響地下坐陣,當
時張梳化已經坐滿三人,我地唯有坐響旁邊既兩張凳仔上,不過我地
算好既喇,跟住有三個比我地遲黎一步既凳都冇得坐要企響出面,真
係百分百輪街症,點知呆等十五分鐘後依然冇人理我地,鐵腳兄好唔
耐煩,我就話等我去催催,順便問姑娘拎探熱針俾佢探探熱,唔講由
自可一講更扯火,鐵腳兄馬上叫走,我就話冇辦法,依家CP既恩客已
經係冇晒尊嚴可言架喇,佢一個箭步就走出去,我唯有跟住,我地一走
馬上就有人坐我地既位,出到去咁岩就落雨,佢話冇晒心情話索性返
香港,我見佢好好火而且又落緊雨,叫佢去按多次腳泠靜下,結果又返
去匯M按腳,我就點返之前既可愛妹妹,按完腳就去同名既診所幫襯

今次好好多,去到就有主診醫生招呼我地入房,重帶我地去新翼個邊

房大D又靚D,鐵腳兄既主場確係招呼好D,隨即揀囡囡,不過佢氣在心
頭睇晒所有B牌都揀唔到,之後揀左一個A牌,個A牌真係唔錯,我就揀
左一個四川既B牌,好在最後鐵腳兄都完滿下火離開,之後去食飯,再
坐十一點火車到深圳返香港,呢個超值團相當好玩

但難得有假期我當然準備再去玩,返到香港上網見到有個新手團,即
刻又報告,星期一醒又出發啦,又再跟團,今次去 SW 唱平 K

跟完個豪華團,跟返個平價團,不過平有平玩,當然軟硬件既要
求就要調節下,不過都唔差呀,都係玩下氣氛既,團長好細心,有埋車
接出接入,我因為年紀大過龍,要自己打的去,入到房首先搵出團
長打個招呼,然後望一望其他團友,嘩!全部都好年輕,連我都後生埋

個個都玩得好高興,大家都杯上杯落,我就打下遊擊,盡量錫住身,因
為除飲酒外重有緊要野做,難得搵到個青春版圓採雲,當然要珍惜

飲到12點就急急腳同佢上房開餐,其實我想過夜既,不過佢話想早D
返屋企,咁就留返下次啦,雖然冇乜 Service,不過預啦,而且全程
都笑臉迎人都算唔錯喇(當然之前響K場有調下情啦)開完餐落返K房,
佢地重繼續飲緊,響度要其他師兄講聲 Sorry,冇同你地盡興飲酒,畢
竟年紀大啦...飲到一點鐘,團長就安排車返皇崗,只有兩個團友走,
其他個個都帶出街過夜,我難得有假亦唔願返港,就跟埋大隊去團長安
排既酒店度,100房錢都算OK架,之後團長重幫手搵個桑拿囡囡俾我添

雖然冇莞式咁多招式,不過都唔錯啦,而且呢個囡囡好好傾好NIce

第二日好早醒就自己落街搵野食,去一間懷舊風情潮汕小食店

叫個粥同蝦食,可能肚餓,覺得個粥好好得,埋單只要12蚊好抵食

食完返酒店按腳等埋大隊一齊去飲茶食晏,之後齊齊打的返皇崗,
去到關口既時候重係唔想走住,就同其中一個團友再去整個正骨

雖然新相識,不過大家好好傾,完食埋飯就送佢走,我就約
第二個正骨場既技師唱K,唱完K之後重......

總結玩足3日4夜跟兩個團,兩個團長都好交帶,玩得盡興之餘
重識多個朋友仔添,認真唔錯啊

升級  16.67%

二星會員

玩成4日3夜都話年紀大

講都沒人信啦

升級  17.83%

三星會員

太子的消費可是不便宜的喔............

升級  36.3%

二星會員

玩左咁多日, 大約用左幾多錢呀?

升級  1.67%

三星會員

so detail,

great

thanks bro

升級  59.63%

二星會員

太子d房而家几錢晚,我成年未去過,
上2個月我fd去,好似要5佰頭

升級  77.04%

二星會員

有心有力, 見野就食!