winning11

查看: 4569|回復: 7

[hkzhou報告] [hkzhou報告] 聖 誕 上 海 偷 跳 記

升級  93.33%

一星會員

聖誕節應承同老伴返佢老家上海旅行兼探親,
都有成兩年冇到過上海喇,唔知又會多幾多新
大樓新設施,當然順便要去探下D歡樂場所啦
臨行前打左電話俾長駐上海嘅老友,話佢知會
到上海,搵日抽個空檔同佢食飯(順便去浦),我
就問佢熟唔熟浦東個邊因為住嘅酒店響個邊,
佢就話無論浦東、浦西、浦吧佢都熟晒,會幫
我打點好,咁我當然旨意晒佢啦

一落機(浦東機場)老伴就大叫要試坐磁浮列車
明明唔啱路嘅,不過佢要坐就陪佢坐啦
憑當日機票去買可以打八折即係$40張車票
架車唔係好長亦都唔係咁多人坐,大概只有六成
人度坐,車程只有七分鐘,快就真係好快,最高行
到時速四佰三十幾km,不過就幾盪下,想偷映個列
車靚女大使(又高又白又靚女)都映到矇查查
磁浮列車駁住地鐵網嘅都算方便(15分鐘一班)

坐完磁浮就拿拿聲打的去酒店(當地人教路話最
好係揀大的士公司坐例如強生或大眾唔怕假錶
或兜路),去到酒店五點幾鐘上海已經天黑,因為
第一日到(當晚大概得6、7度到)覺得好凍就響酒
店裡面食飯冇出到去。當中有件小事,就係一入酒
店門口嘅時侯見到一架私家車,車頭司機位放左
個牌寫住上海巿XX區掃黃組,當其時好想映低,但
車上有人唔知點解有D驚唔敢映(心虛),之後問老
友係咪真係有掃黃組呢個部門,佢都話未聽過

之後兩日都要探親抽唔到身去玩,同佢地食飯傾偈
知道上海嘅樓價升到飛起,佢地住緊嘅生活小區
(即係我地嘅大屋宛)兩房一廳冇電梯嘅都賣到七
八十萬,以當地工資計都真係幾誇張,另外發現到
佢地家家戶戶都好興飲蒸餾水,話飲得放心D,依家
好多屋宛裡面都放左好多蒸餾水機($1就有5公升)

終於到左第四日得閑,帶埋老伴去同老友食飯,老友
就帶我地到一間叫咯咯雞嘅連鎖店到食飯,我問佢
係咪有乜野暗示,佢就話唔係只係呢間店係食地道
上海同埋夠平(因佢話一定要佢請),小籠包$6有八
隻,小菜十幾廿蚊就有,白飯一蚊碗,食到好飽都唔
駛一佰蚊埋單,真係好抵食,環境亦算唔錯

之後去咗間pub飲野傾偈,期間飲左好多酒,最後
老友表現出飲大左(真係唔話得),我當然要送佢返
去啦,咁就叫老伴自己打的返酒店瞓覺,我地當然
有下場啦,佢話已經安排好晒,我地等左十分鐘就
火速打的去一間K場,間K場唔係好大兼且都幾隱
閉下,入到房已經有朋友玩緊嘅喇見到佢地嘅女
伴都相當唔錯,呢度主打都係浙江蘇杭一帶嘅囡囡
間中亦有一兩個上海妹,我同老友兩人好快就搵到
心頭好,我就揀左杭州嘅,標緻迷人說話好嬌嗲,重
同我猜小蜜蜂添,真係暈得一陣陣,氣氛相當高興,
響個一刻真係好想時間停留,但唔經唔覺已經玩到
成三點,大家都要返歸,最後問老友帶出去要幾多,
佢話要千五重話大場個D要兩仟,佢地第二日都要
開工(大陸係冇聖誕假嘅),所以大家都冇帶到出街,
只俾小費三舊,另外俾左兩舊媽咪,我要趕返去就更
加唔帶得出街啦(雖然好貴但個心都係好想),全場
都冇機會映到相,囡囡更加唔俾映,最後帶住落莫
嘅心情返酒店。

跟住個日瞓醒同老伴去東方明珠個邊食飯行街買
手信,行到咁上下老伴突然話要整頭,俾著平時一
定話佢傻,要整都留返香港先整啦,不過我冇阻止
佢重叫佢順便做埋facial添,跟住就話我自己四圍
行下轉頭返去接佢

一出門口馬上打俾老友問佢行唔行得開,佢就話下
晝要同班韓柴做presentation走唔甩,咁我就叫佢
教我去最近嘅救火地點,解一解前晚嘅火,但係最好
搵D隱閉D嘅驚撞到老伴嘅親朋戚友,結果就介紹左
兩間最近嘅桑拿俾我,話係好低調下嘅,行路都係十
幾分鐘到,唔等得喇,即刻打的去,去到一望
唔係嗎?成層樓咁大個招牌都話低調

老友話呢個場出名招呼好有保証,而且價錢唔算貴,
重叫我自己去唔好等佢,一定要七點前埋單,我只係
得兩個鐘時間,當然唔會遲過七點啦,即刻上去試試
環境裝修尚可,Locker大約有五十個,Locker仔招呼
唔錯,先帶往沖涼,後換杉其間有暖燈暖身,加上重有
久遺左嘅抹春袋招呼,感覺相當舒服

個場地方唔大,換杉後安排到一間按腳房裡面等,先
叫杯野飲,坐下幾分鐘到就有靚女部長帶去另一間
房度選妃,只得三個(不過已經睇中其中一個高高白
淨嘅)但係多心要睇多轉,靚女部長就話要等多十分
鐘但就有夜班嘅揀,咁就唯有等多陣喇
又返去間房仔度等,好心急因為得兩個鐘時間,過左
十分鐘度真係又有得揀啦, 有口齒抵讚,今次就一
次過有八個靚女揀,今次有兩個都睇中,最後揀左個
笑得好甜嘅高挑囡囡,身材並唔係好凸出但就相當
平均,一路笑一路帶住我返到按摩房,問佢點解笑得
咁開心,佢話佢一上鐘就做到個後生仔所以就好開
心.....真係好識氹人。

入到房佢就將天花頂嘅射燈關掉,剩返紫色嘅燈開
著(好有馬欖Feel),我就問佢係邊到嘅佳麗,原來佢
係黎自東北嘅吉林,佢重講呢個場嘅技師主要都係
黎自東北同四川嘅,閒談幾句之後就叫我瞓上床到
正式開始喇,不過係正骨按摩,按摩都按得唔錯有板
有眼,按左半個鐘之後就正式戲碼,服務非常用心,
唔俾東莞嘅差,漫遊冰火毒龍樣樣齊,足足半個小時
嘅重點照顧之後就上馬沖刺,全程非常配合,真係好
舒暢....完事後囡囡再按幾下就再帶往沖涼更衣

更衣時Locker仔招呼依然唔錯,重冇要貼士亦見唔
到有貼士箱,到櫃面埋單盛為550,原來七點前埋單
有折,七點後670(老友話上海大部份桑拿七點前埋
單都會有折)....出門口馬上打的返去接老伴,時間
剛剛好,佢就靚晒我就爽晒

走時響好旺嘅浦東南路搵到老友另一間推介嘅桑
拿,招牌度下邊竟然講明係BodyMassage
另外響條大街度發現一個的士站,可以好似酒店
咁按掣叫車都幾得意

後記....上海之旅相當唔錯,雖然貴D但K場嘅囡囡
質素真係幾高,重有...有朋友話有個地鐵站一出
就有一個Roller場話氣氛好好,好易溝到靚女咁話
唔知有冇巴打知道響邊呢

升級  56.67%

三星會員

有相上海report,正呀!

升級  34.33%

三星會員

上海! 我都好想返去玩下,好耐冇返去喇!!

升級  11.92%

三星會員

Winning ◆11 哥◆

物唔係話無係第二個台出過先可以攞,
不過我都支持佢攞.

升級  56.67%

三星會員

第二個台出過咩??

升級  11.92%

三星會員

Winning ◆11 哥◆

不過原創都係佢, 同埋個網名, 我估係掛