winning11

查看: 4597|回復: 4

[師弟報告] 師弟手記 之 壹號皇庭 泰國人按泰式

升級  30.67%

三星會員

0705 師弟手記 之 壹號皇庭 泰國人 按 泰式

7 月 5 日 , 骨友 李冰冰 , 高人 call 了 師弟 , 話一起去 dup 骨
星期日凌晨 , 都係避開 羅 福 兩區 , 飛車入 龍華 壹號皇庭 最實際
皇崗口岸過關後 , 乘相熟私家車直入 龍華 , 20 多分鐘便到

先在大門口食 D 野先

圖中的炒米粉超好味 , 都係 7 元乍

呢煲 蟹+蝦 砂鍋粥 , 80 元 , 比市區便宜很多 , 好好食

食飽便入場

去到前台拿匙牌時 , 見到 泰藉技師 按 泰式 Promote , 158 元 / 雙鐘 , 比 水xx 的 298 元 , 太過超值了 , 心中已決定按泰人泰式 , 大豪華場 , 按普通泰式 , 很多都要 158 元 / 雙鐘 , 呢道竟可做 158 元 / 雙鐘 , 真係唔試也 對不起 自己

ประเทศไทยมนุษย์

沖涼也跟以往一樣 , 仍有 1338 洗髮水 供應 ... 讚 !!

在 休息室 hea 多陣 , 向部長收料 , 得知泰人按泰式是由 7 月 2 日開始 , 暫只有 4 位泰人
另外泰人是 4 點收工 , 不是 24 小時 stand by , 所以我們也要在 4 點前決定

最後 , 我 及 高人 均可分配 泰人
李冰冰 ..... sorry 了 , 唔夠分 , 改按其他式

入房了 , 都是去 一般的 泰式房

泰人技師到 , 黑皮膚的 , 穿起套 類似 水方工衣 , 望落有點怪 , 唔多襯 !!
應該 order 類似 東方棕泉 那套 工衣 , 望也會舒服

我的技師 , 唔識國語 , 廣東話 , 只懂少少簡單單字英文 , 全程幾難溝通
高人的那位技師 , 好好多 , 識好多英文 , 溝通冇問題

90 分鐘過程 , 可以咁講 , 泰人求其按 , 都比中國藉技師好 !! 我是說實話
我見我位泰妹 , 冇乜點用力 , 但就按到我好舒服 , 中途我更入睡了
有些動作 , 我也未按過 , 對上我被泰人按 , 已幾年前了 , 當然在泰國啦
總括來說 , 158 元也值得專程入去龍華一試
最後泰妹送上小費單 , 我不會因她是泰人而簽多 , 一視同仁 , 都是小簽 50 元 以示鼓勵

最後泰妹合實雙手 , 報以一句 " ขอบคุณ "

最后亦是留房宿一宵 , 門有 lock ..... 超讚

睡至下午便走人

買單了 , 前台幾多人

最鐘意 D 場有糖派

消費單

泰人按泰式 158 元 + 加一 16 元 + 小費 50 元 , 合共 224 元 , 太超值 !!

總結 : 泰人按泰式 , 暫知 水方 及 皇庭 有 , 678 唔知仲有冇 , 以 皇庭 最超值 , 要試就快 , 實加價 !!

師弟
2009 年 第 132 篇報告

升級  25.19%

二星會員

泰人按泰式,當然無得頂。師兄有無地步?點樣去。

升級  33.33%

三星會員

師弟你個晚去到,有冇停左法式?抑或有冇見到其他客人去做此式?

升級  77.41%

二星會員

謝師弟, 長追你既 post !!

升級  45.19%

二星會員

$158泰人按泰式, 平! 請師弟師兄提供詳細地點及大巴路線