winning11

查看: 2995|回復: 4

向西村好多賊

升級  40.74%

二星會員

上星期五一放假一支公....想搵個fd出黎返大陸行個圈....點知打極手機都唔通...過左兩日我朋友阿媽打比我.....問佢個仔係咪同我一齊...我都一頭霚水...打我朋友手機又唔通.......過多兩日後....我朋友終於都打比我....佢話佢係五一果日一個人上大陸....夜晚十點幾係向西村西武附近行行下.......突然有兩條友行埋黎一左一右咁比人夾左去一個地方....又困佢係鐵籠度....要佢打電話返屋企攞錢...又夾左佢去金鋪買左成四萬銀金條...又透支左成差不多十皮野....之後先帶左佢返香港...隨身物件比人攞曬.....只係比返D證件佢.....佢而家差卡數十五萬....最慘係佢地有佢屋企公司電話...D 人耐唔耐打比佢要錢....佢唯有轉過曬D電話................奉勸各大大北上尋歡之餘要小心....不要帶太多卡....一visa 一提款卡就ok .....重有...個電話千萬唔好咁多個人information....可以的話用一些暗號...例如花=老豆.......總之唔好寫得咁清楚.......最重要係搵多幾個fd 上去玩....記住上大陸玩係尋開心....唔係去探險

升級  71.48%

二星會員

其實呢啲綁架勒索,深圳日日都有啦,不過大部分人遇到呢啲事,如果無受傷,都唔會報案,因為知道報案喺完全無用嘅,只會俾自己更多麻煩。

升級  87.92%

三星會員

囡 囡話...近日新殭小偷少了些...好似話因ko抓得緊了....

升級  16.67%

一星會員

點解比人夾過香港關時唔報警~~

升級  30.67%

三星會員

上大陸 , 唔帶 信用卡 , 輸極有個譜