winning11

查看: 2711|回復: 3

新手入門求教路﹗

升級  36.67%

一星會員

小弟剛剛從外國回流﹐對深圳人生路不熟﹐係呢度想請教下各大佬﹗

係呢度見到好多大哥成日講話去沙咀﹐皇崗同福田等既地方玩﹐小第有以下問題﹕

1)沙咀

交通﹕點去﹖應該搭火車去羅湖轉車定係答巴士去黃崗轉車﹖轉咩車﹖大約幾錢﹖
地點﹕邊度[邊條街]多野玩﹖酒吧﹖桑拿﹖K﹖Disco?夜總會﹖消費大約預幾多﹖
酒店﹕住一晚大約幾錢﹖

2)皇崗

交通﹕點去﹖答巴士去到黃崗仲要唔要轉車﹖轉咩車﹖大約幾錢﹖
地點﹕邊度[邊條街]多野玩﹖酒吧﹖桑拿﹖K﹖Disco?夜總會﹖消費大約預幾多﹖
酒店﹕住一晚大約幾錢﹖

3)福田

交通﹕點去﹖應該搭火車去羅湖轉車定係答巴士去黃崗轉車﹖轉咩車﹖大約幾錢﹖
酒店﹕住一晚大約幾錢﹖

除左以上所題幾個地方﹐各大佬仲有咩題議﹖例如羅湖又有邊度好玩﹖﹖﹖

多謝各大佬指點﹗

升級  18.42%

三星會員

C兄邊處回流呀?
加拿大回流全部都係情聖:
去佳寧拿六樓會所拉,個度mm高學歷,高身價.千五包夜,做一次係C兄你唔會既,
美國回流既去沙咀就哂你了,全部企街任睇
荷蘭回流既唔會係呢度問野,黑白?道大把人招呼你啦~
差人拉尻你
老親怕左你
古或仔一定知迶點撚樣招呼你拉

借問聲#你邊撚度G#
HA~~Ha
恐龍家族 ,馳騁沙場,力掃幽靈吹水唔抹

升級  36.67%

一星會員

多謝大佬們嘅提點......

我都知搭的士去邊都得﹐但係如果識答公車﹐可以避免比的士佬昆嘛﹐又可以慳D錢黎養囡囡嘛﹗又或者﹐提下細佬係羅湖定王崗打的會平D都好呀......

我係王崗見到有人排隊搭車去上下沙﹐如果搭果D車﹐係邊度落好﹖

有無大佬可以話俾細佬知沙咀點去﹖係咪即係上下沙﹖﹖﹖

細佬係美國返黎嘅﹐而家名附其實係港燦一名﹐請各大佬賜教﹗

升級  71.48%

二星會員

平均計算,搭公車比搭的士貴很多!

搭的士通常是司機兜路呃多幾蚊至十幾蚊,或找錢俾假銀紙,損失有限。尊貴嘅你由西方富裕國家回流,夠錢移民已唔簡單,大把身家,俾多少少又有乜所謂?

如果你時間多唔怕嘥,搭公車每程確實慳唔少,但大概當你搭番十零廿次,就會遇到有一次是損失幾百至幾千蚊的,千真萬確,大把人試過,你未試過不妨試試,當見識一下、交下學費及領會一下偉大祖國的風土人情。