winning11

樓主: notman

[notman報告] 淡水探秘之旅 2 (雷同實屬考合)

升級  4.33%

三星會員

[notman報告] 淡水探秘之旅 2 (作故仔ja如有雷同實屬考合)

例牌開場白:係開始講故仔 / 作故仔前
提醒大家,多出報告,多些分享,如果個個都收收埋埋,等我地呢d作家都覺得要收埋時,就唔會返到轉頭了。我承認有d情報科嘅人可能會上黎收料,所以我地要低調,要暗示,大家都係搵食姐

講真我今次去咗探索呢個地方完全是失望多,本來唔想出post,但覺得唔出怕其他人同我一樣中伏 (利申:伏已中)
但努氣傷身,跌錢是小,激親無謂。

今次到左淡水,我一於試下總站落車有幾遠,順便睇睇有乜玩。落車後即見到一個好靚招牌嘅場甘涼寺 (K哥足浴,按摩之類) 開正總站對面,超揚,重要大大聲有埋喇叭係度播廣告,一於就係度四圍走走,點知真是好荒涼,特別是左面全都是賣車的。

接著就座車去咗間叫 甘頂嘅酒店住,點解?因為個度附近酒店多,酒吧多(資料來源 google map ),不過講真這個真抵住 198一晚,幾好,重要有Wi-Fi 比我上網打機睇小說,係我今次做得最啱嘅一件事。

有地方落腳後就走左去搵野食, 最後入咗去間叫 魚軒 嘅粥鋪食,點解講佢因(註:平時我好小講食野) 除左佢d野味道ok又唔貴之外,重要24小時,有Wi-Fi,最緊要是背景音樂是 中國古典音樂,環境都幾ok。

接著行前d(約5分鐘~10分鐘) 有間 叫安德李嘅按摩度按下先 (好多年歷史,重要正邪都得)入到去上咗3樓就同個清潔姐姐講按摩,(下次記得上4樓客房不要去按摩房) 之後自已沖下洗下。出黎時 jc 見我包實曬就一面比條褲一面講:得我睇到姐,唔怕史怕我非禮你bor。  (註:褲是重要道具) 按按下佢問我知唔知收費,我話168推油嘛,我知!跟住問返佢加左價咩?佢笑淫淫咁搓下搓下我痛腳。講:係呀都是168,如果要按埋呢度要另外加100小費。
我當然無話無問題,我會識做呢。
咁我地就正正經經咁按左10零分鐘,特然有人打開門入咗黎,我一睇 “KO” !!!

我好淡定咁問佢地,有甚麼事發生了嗎?他們說無事,見我下半身有毛巾蓋著,重要我羅開…….. 登燈鄧凳 “道具褲” 上場。就因為有呢件道,我平安回來了。

咁驚完之後當然同囡囡傾下計,順便索下風,最緊要係 抽下水,點知囡囡話我成手油,唔制,聽到咁嘅說話,我就話咁我去洗手啦,jc同我講,個櫃通有番簡,咁樣講 (我明曬了)  最後當然摸左好多唔應該摸嘅地方,又睇到胸圍後的風彩。最尾問囡囡可以私下約佢按摩嗎?結果當然ok啦,電話,v7收下。

之後返走店休息下(佢離我住嘅酒店原來好近) 休息左陣又出動,今次去 “天會” 姐是以前嘅天我會,呢個場就真係夠 pk點解?

呢個係傳說最出名嘅波推場,好多本地人去,我去到時感覺似打杖,重要好多同行人,睇見咁我就試下啦。

問左19幾錢,佢答298 全包,我問佢係咪有得夾腸仔夾到出?佢話要加100比技師,咁我覺得雖然重貴過深圳,但講到咁出名,試下有乜特別都好。

結果:我頂頂佢,服務同深圳差唔多,但最後賣單居然要收我398,話要有預約先平100,咁頭先個19講嘅298全包,同我比jc嘅100係乜野事?最緊要係,真係好趕,好似打杖咁,前後30分鐘都無,所以sor 無下次,我會 blacklist 你。

第日瞓醒打比 某酒店嘅經理想安排個最後外賣完先走,點知又中伏了。簡個個同到個唔同樣,最過份嘅係佢居然將我嘅order 彈比其他人。(事後追問先知) 不過我會比多次機會你嘅 (小揚經理) 下次再中伏開埋你名。

不過今次收獲嘅係黎嘅囡囡雖然外表一般般,身材一般般,服務0,係人媽咪之外都有優點嘅, 400~500 陪唱k行街個d + 1~2 Q,另外因為係私自接job,所以副偈係好緊之外,重要夠水。咁我當然留左佢v7啦。當搵人陪食飯唱k都抵嘅。

小總結:淡水本地人說有暗湧,外賣安全。最緊要係當住19同囡囡面前講清楚有乜服務,幾多Q,幾錢,幾耐。
因為佢地d 19實一在有d超超超 pk。希望大家唔使跌錢被人屈。同埋一定係事後畀錢囡囡賣單,外賣事前最多比一半個19。

重申淡水適合開大,好多場加200技師已經可以由機餐 upgrade 到。如果只想食機餐/千期唔好去。

升級  31.88%

四星級會員

多謝師兄補出笫2集。
D KO一搬是衝門入房,所以鎖門都無用。

升級  4.33%

三星會員

所以第三集去既場是酒店房,真係插卡取電個種。

升級  56.92%

三星會員

有KO衝入來咁能驚嚇,間場係米靠害............

升級  4.33%

三星會員

其實又無大家想像中咁嚇人的,只是佢特然開門比佢嚇一下,而且得2個ko,而且都幾有禮貌,又無拍住dv式,又無搵拉圾筒,但在國內小心是必須的。

升級  51.11%

二星會員

出黎玩未見過Ko.  期待下一篇相關教學

升級  8.17%

三星會員

又幾抵玩。。。。。

升級  2.88%

四星級會員

再接再厲繼續探險

升級  33.33%

一星會員

正!睇完又索到料!稳日去试下!唔该notman

升級  30%

一星會員

現在淡水顯然適合開大

升級  52.22%

二星會員

出報告,多些分享,如果個個都收收埋埋,等我地呢d作家都覺得要收埋時,就唔會返到轉頭了<完全認同

升級  26.67%

二星會員

notman 發表於 2016-3-14 09:41
其實又無大家想像中咁嚇人的,只是佢特然開門比佢嚇一下,而且得2個ko,而且都幾有禮貌,又無拍住dv式,又 ...

2個KO突然開門都叫做唔嚇人呀?!
C兄果然膽生毛,重夠膽咸濕埋至走;
重要覺得係「安全」,簡直嘆為觀止~!

升級  73.33%

一星會員

再接再厲繼續探險

升級  15.42%

三星會員

俾我嚇屎了

升級  28.33%

三星會員

天我會 係5,6年前係開大場, 乜依家變左手作仔咩??