winning11

查看: 3513|回復: 3

1130 師弟手記之 蘭桂芳

升級  30.67%

三星會員

30 號 , 李冰冰 打來 , 叫我去 水圍食燒烤 , 咁就當然過去啦
同場還有 費高 , 高人 , 四支公 , 又係談風月
又到挑場了 , 是日星期日凌晨 , 大家都知水圍皇崗村一帶都唔使去
大家的意向是唔多人 , 有大堂項目送 , 瞓房唔加鐘
我凸然想起 " 高科德 " 及 " 蘭桂芳 "
經表決就決定是 " 蘭桂芳 "
此場在我印像是從未見過爆場 , 於是 call 車過來接
不出 5 分鐘 , 車已到了龍祥俱樂部
過去保稅區亦好快 , 約 5 分鐘便到
入門口才知價錢又調了 , 套餐價 , 見下圖
中式 168 元  
泰式 188 元
日式 208 元
全部送大堂項目 2 個
計落也唔算離題 , 於是便入場

此場硬件是絕對可以的
只是 LOCKER 幾懐舊 , 仍用傳統鎖匙
LOCKER 服務員依舊招乎好
今次四支公四支棍 , 見到水池好開心 , 個個都走去玩水 , 玩足十幾分鐘
某師兄更形容好似去左水上樂園 , 真的找回童真
此場的水療設備 , 應該是福田區 TOP 3 之內
只是地點偏左少少才被人遺忘
上到休息室 , 五六成滿 , 唔算多人
我就先修腳再按腳 , 做足兩個大堂項目
高人師兄就先採耳再修腳 , 又是做足兩個大堂項目
李冰冰只是按腳
費高就乜都唔做
眾師兄做完大堂項目 , 就各自入房
我就肚餓 , 走去食碗餐蛋麵
此餐廳在幾個月前重新裝修過 , 幾靚幾有格調
此場 2004 年 5 月開業至今 , 硬件保養得好好 , 一 D 都看不出有四年多了
食完麵再過網吧查 email
此網吧 , 超小 , 超迷你 , 得兩台電腦 ( 以前在上層 , 現在搬了到休息室大堂 )
旁邊 有 英式桌球枱 , 乒乓球枱 ....... 好似是免費
查完 email 便入房 , 又是泰式
今次冇乜 mood 點牌 , 心知蘭桂芳冇乜靚女 , 亦知大部份技師手勢不錯 , 求其輪牌吧
在房間等技師 , 房間溫度好凍 , 我才知蘭桂芳是冇安裝暖氣設備
但又有可取 , 放了張電暖床墊 , 入房時 , 服務員隨即啟動
技師到 , 同我預測一樣 , 非靚女
全程 按摩 0 交流
完來睡在電暖床墊是好舒服 , 好暖的
全程 90 分鐘按摩 , 冇偷懶 ... 讚 !!
簽小費后便在房間內大覺瞓至中午
中午走時 , 見休息室都幾多人 , 可想而知 , 此場也有一定的捧場客

買單共 302 元
泰式雙鐘套餐 188 元 + 公仔麵 23 元 + 加一 21 元 + 小費共 70 元
以免加鐘在房瞓 + 2 個大堂項目 , 此收費也叫合理了

同場加演 , 爭坳篇 :
入門口時 , 我們見到泰式 188 元 套餐價 , 包兩個大堂項目
李冰冰 只做了一個大堂項目
買單時 , 他那張單每個項目要分開計
泰式是 159 元 + 大堂項目 45 元 = 204 元
他買單見貴左才問 , 收銀員亦表明做唔到兩個大堂項目便當散做計算
但我們的理解是送 2 個大堂項目 , 做唔晒當客人放棄
由於收銀出了嚴重問題 , 激到李冰冰發火 , 亦話明 BLACKLIST 此場
由於他們先買單走 , 事後打電話給我才知此事
到我買單時 , 亦找主任理論 , 但也是搬公司規矩來回答我
大家去此場 , 緊記做齊 2 個大堂項目 , 避免爭坳
做 1 個反而貴過 2 個大堂項目 , 此店都算古靈精怪 !!

蘭桂芳骨房走廊

報告完

升級  1.48%

二星會員

咁就死都做2個大堂喇。多謝師弟提醒

升級  30.67%

三星會員

例如 : 中式

只做中式雙鐘 139 + 加一 14 = 153

做中式雙鐘 139 + 一個大堂項目 45 + 加一 19 = 203 ..... 因為散叫 要收貴 D

做中式雙鐘 + 2 個大堂項目 = 168 + 加一 17 = 185

升級  2.96%

二星會員

香港兰桂坊?等我有钱了一定去!!