winning11

查看: 16833|回復: 9

[神童輝報告] 常平 玩邪足 不喜勿插 (有圖)

升級  77.58%

三星會員

東莞玩樂組組長

久聞常平嘅45度足浴非常抵玩,唔使一百蚊就可以玩到個機餐,但可惜吖,自己又唔識窿路,想玩又唔知可以去邊度玩,所以一直都無機會去試。前兩日,我又如常過常平散心,點知一落火車就遇啱落大雨,於是我即截架的士上去,跟住的士佬問我去邊,係喎……我今次都無咩目標o架喎,於是我叫佢幫我揸主意啦!點知的士佬話:「不如帶你去洗個靚爪吧!」下,洗靚爪?正唔正規先?講明太正規嘅,我唔去o架!跟住的士佬陰陰嘴笑,呵呵,就係咁,呢場大雨、呢一條濕滑嘅公路,仲有嗰個陰陰嘴笑嘅的士佬,促成咗我人生第一次嘅45度足浴之旅喇。

可能大家會覺得我呢個開場白好荒唐,講真,我唔算荒唐,因為個的士佬俾我荒唐得多!荒唐到明明間45度足浴店喺火車站行都行到過去(行過去相信唔使五分鐘),佢死話好遠好遠,兜我路,兜咗成十幾蚊,真係當我港燦!不過佢好彩,我份人出名夠厚道,唔會同人斤斤計較,所以今次忍佢,不過我發誓一定叫啲朋友以後罷搭佢的士囉!
入番正題,條的士佬雖然係衰,但始終佢都係帶到我去呢個45度足浴店,咁幫得手,所以最後我都再醒多十蚊貼士俾佢,當獎勵啦!之後的士佬見我咁大富豪,仲醒咗少少45度足浴貼士俾我,佢話:「這間足浴店是有分@45、和@75兩種足浴,但其實兩種足浴是沒分別的,都是45度,45塊錢的看上去像很便宜,但其實是必須要加鐘,埋單就是要@90。而兩者最大的分別,就是@45的會在加鐘後才45度,而@75的餐,上鐘不夠廿分鐘就會機機了!所以我個人建議,不要貪便宜,就玩個75的,直接嘛!」ok收到,既然有高人指點,咁我都放心晒,於是吸口氣就勇敢地行入去呢間叫「x足堂」洗爪店,45度,我來也!

甫一踏進店內,噢……已經有好親切笑容嘅接待員嚟迎我賓,我跟住佢哋上樓,然後佢帶我入到一間洗爪房,安排好坐低,之後就好有禮貌咁問我:「先生,有熟悉的技師嗎?想按甚麼價錢的爪?」我答佢無熟悉技師,同埋我要按比較貴嗰種,之後服務員叫我等下,ok,我大把青春,我等。一直等等等,五分鐘左右,技師到喇,睇睇咩料?後生女,瘦身材,個樣ok啦,而佢入嚟第一件事,就係將門口個小窗仔嗰度簾拉埋,咦……有啲嘢喎,所以我好期待呀!
拉埋咗度簾,跟住技師就叫我換褲,下?洗爪都要換嘅咩?我扮天真、扮傻,但都聽晒佢話,喺佢面前換咗條桑拿短褲,跟住照佢意思,攤喺張梳化上面扮大爺,聽侯佢嘅發落,到底想點呢佢?無幾耐,技師有所動作,佢坐上嚟梳化嘅把手,然後幫我近距離鬆大腿,鬆一邊,跟手鬆埋另一邊,再之後開始幫我按肚,按按下肚,然後佢竟然幫我按埋……好啦,肉隨梳化上,唔理喇,交俾佢搞啦!點知個技師真係唔客氣,按按下竟然幫我除咗條褲,話要零距離咁幫我推油,哦,咁好囉,豪俾佢,但推推下,佢有出新花臣,拎咗隻生雞蛋出嚟,話要同我做「蛋白清」!嘩,咩嚟o架?後尾技師解釋,原來佢係用雞蛋白代替油幫我推,佢話咁樣降火清熱效能係最好嘅!好啦,又信佢,於是任佢推,而我自己就是但搵啲嘢揸下手,大家各有各忙囉!

長達九十分鐘嘅洗爪餐終於順利完成,過程都算幾開心,不過可惜吖,整個過程雙腳都無掂過水,有些少美中不足囉!後尾同技師傾開偈,佢話我下次有機會再嚟,仲可以幫我玩下樂器,不過就要私人俾啲演奏費佢,一百蚊喎!唏,早講嘛,其實我一直好鍾情俾人玩樂器,早知就玩個樂器餐啦!所以我最後都同技師約定,過兩日再過嚟幫襯佢,一於大家夾番隊中樂樂團,佢吹嘢、我打鼓,實行將45度進行到底!諗起都爽呀!

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?立即註冊

x

升級  1.48%

二星會員

几正的一次经历辉哥!

升級  14.52%

四星級會員

常平太遠啦

升級  6.67%

一星會員

这个好像真的不错,值得去尝试一下

升級  24%

三星會員

註冊一個月都未夠可以做版主.....

升級  45.19%

二星會員

版主巳娙講左在火車站左近,

升級  73.33%

二星會員

上cp起機??

起機都係返sz好

要幾正有幾正

升級  47.58%

三星會員

除非跑步,唔喺五分钟到唔倒。嘀鬆法喺幾得意,不過打下波仔就真喺底。

升級  0.33%

三星會員

我都去過,一般當出完,掂吓都唔得,太現實,感覺唔好。

升級  36.3%

二星會員

自己打飛機吧
Andy Lau