winning11

查看: 6928|回復: 7

0515 師弟手記 之 久違的 水域明珠

升級  30.67%

三星會員

0515 師弟手記 之 久違的 水域明珠

5 號 , 做野做到 6 點 , 見肚餓 , walk 了去 水圍大有利食早餐

呢道幾好 , 有經濟一週睇 , 都算唔話得

求其點了三個點心 ( 呢道 D 點心真不錯 )

今天邊食邊想去邊 , 就決正乘巴士過崗廈

今天師弟要挑戰的 , 便是 水域明珠 了 !!

此場用的沐浴露 洗髮水 好像用品牌貨 , 老實話 , 冇一支是真的 , 算吧 !!

花灑頭水力不算猛 , 此場浴室有個缺點就是好臭 , 去了咁耐 , 次次都是 , 永無改善

此場假假地都有大水池

健身設施也叫有

此場的價 , 也叫有少少優勢
中式混合 3 個鐘 = 88 元
泰式混合 3 個鐘 = 98 元

又是賣弄前列腺的按摩項目 , 168 元

在休息室坐一陣便上房了 , 今天按泰式

按摩房走廊一拍

今天預左在按摩過程冇特別驚喜 , 下刪 800 字描述
志在求其按
此場有防盜鏈 , 算幾安心

此場的木梯

此場有桌球 , 好像是免費使用的

也有乒乓球 , 同是免費使用

買單了

此場連一粒糖都冇 , 真失敗

此場的沙發也叫可以 , 起碼少了份土氣

消費單

全程只按泰式 , 只用 69  元, 小費 40 元 , 合共 109 元 , 絕對平到笑

此場生意一向一般 , 自 " 水警人癲 " 開了之後 , 更加難做 !!
所以做特價吸引 , 真心話 , 一試無妨 !!

師弟
2009 年 第 92 篇 報告

升級  30.67%

三星會員

水域明珠 週邊 簡介
附近有幾間酒樓 , 以此間 芳都 較有保証 , 我也在此飲過茶 , 食物品質是可以的

呢間 福青龍酒樓 , 門口就輸蝕少少 , 我也未幫襯過

呢間 城市客棧 是由 華僑城 經營 , 房間算企理乾淨 , 客房在頂兩層
正當水圍皇崗村無房 , 可來一試 , 兩百幾元一晚 , 我就來過爆 3 次房了

酒店就在 社會保險大廈內

遠望是卓越世紀中心 , 正在建築 , 地盤面積仲大過香港時代廣場
大業主不是卓越 , 而是 皇崗村
此項目聽說是 皇崗村 出地 , 供卓越發展 , 收益好似是各一半 , 皇崗村拿來作長期收租用

水域明珠 地下 便是 真功夫 , 喜蒸餸蒸飯可一試 , 湯亦美味

旁邊有面點王

後面便是 家富富僑 , 只是 加盟店 , 價也偏高

師弟

升級  7.78%

二星會員

好多相呀,辛苦晒師弟兄

升級  59.33%

三星會員

我都好耐無去水域明珠了
食神

升級  93.33%

一星會員

thx 師兄

升級  5.19%

二星會員

又幾抵玩喎 !!!

升級  83.33%

一星會員

謝謝你的詳細報告及相片, 很吸引!

升級  8.52%

二星會員

崗廈地鐵出幾方便呀。