winning11

查看: 6361|回復: 8

0517 師弟手記 之 再到 龍華 桃園 一遊

升級  30.67%

三星會員

0517 師弟手記 之 再到 龍華 桃園 一遊

17 號大清早 , 因事過了皇崗口岸 , 搞掂好 , 就想再去 桃園 玩玩韓式
一支公 , 就試試搭這部 313 , 去 觀瀾

這線是會途經龍華汽車站
就係咁睇 , 唔係好多站 , 向乘務員說 , 龍華汽車站 , 收了 8 元

惡夢 才由此刻開始 , 原來途經超多過站 , 入了布吉 , 再入坂田 , 才入龍華
6:23AM 開車 , 7:45AM 才到 龍華汽車站
我話過 : 以後唔再坐這條公巴入龍華 , 坐到 PAT PAT 開花 !!

落車后 , 沿清泉路行 , 見到這間場快開了 , 肯定是邪場 , 叫伊香園

行多幾步 , 桃園就在眼前

今天早上 , 水池 正在清潔 , 未有人用

上到 休息室 , 剛有免費早餐食 , 就一試吧

炒米粉 , 味道一般

白粥 , 算係咁

休息室 爆到 九彩
連沙發也變成難民營

我也快快入房 , 挑了韓式
一張中式床 及 泰式床
技師到 , no. 6xx
樣子一般 , Part I 還可以
Part II 就先來誘惑小弟 , 搞到小師弟一柱擎天
咁我當然開口叫她為小師弟救救火
又是例牌回應 : 呢道是正規場 , 唔得架 ...............
我就話上次都得 , 唔理你 , 快 D .................
就是咁 , JS 當然出手啦 , 就係咁就 KO 了

最後給 100 元現金至 JS , 以示鼓勵 !!

睡到下下午才走人

買單了

此場仍大力推介 60 元淨桑 , 包多餐 !!

消費單

今天好簡單 , 好易明 , 韓式 178 元 + 加一 18 元 = 196 元
小費已付老現了 !!

如想了解更多 , 可參考上次 0501 的報告
師弟手記 之 超級大場 龍華 桃園國際水療會

師弟
2009 年 第 94 篇 報告

升級  30.67%

三星會員

乘搭 快巴 E1 回 福田 攻略

其實桃園對面 , 就是美麗365花園
桃園出門口 , 過對面行人路 , 再向右行一段路
便見 三聯路 , 向東環二路行

呢段路開始多人行 , 右邊便是 美麗365花園

到左呢間超市

再過馬路 , 向左行便有個巴士站 , 美麗365 車站

呢道搭 E1 , 特快中巴 , 亦有大巴
E1 約 30 分鐘才開一班 , 如想了解班次 , 可打89161116查詢
車資 5 元 / 位 , 不用 40 分鐘 便到 福田區購物公園
沿途得幾個站 , 龍華市內正建地鐵 , 幾塞車 , 最後上南坪高速穿隧道直出市區 , 約 36 分鐘車程便到購物公園 , 此巴士線是出入龍華最佳之選
由於是新線 , 冇乜人座 , 幾抵坐

此車在購物公園旁落車 , 龍華開出尾班車是 20:30
福田開出尾車是 21:20

車站在此酒吧對面

COCO PARK 對面 便是 購物公園

師弟

升級  87.33%

五星級會員

小蚯

QQ
我都想去龍華,因為我大佬同細妹都响個度
今夕隕歿五星紅太陽,他朝揚起龍獅香港旗

升級  87.33%

五星級會員

小蚯

QQ
面點王個三样嘢,我諗我都食唔晒
今夕隕歿五星紅太陽,他朝揚起龍獅香港旗

升級  22.22%

二星會員

南丫島,我去過,100元包打飛機
小肥羊對面三和人才市場後面有好多路邊雞
我平時坐k384去龍華,都好快

升級  16.67%

一星會員

好贴,不过偶不喜欢

升級  28.15%

二星會員

謝謝師報告,我上次上桃園,不知桃園附近有個E1巴士站可以去深圳福田,我走到龍華汽車站坐E1,行去氣喘。

升級  0%

二星會員

i went there before
big n cheap

升級  80%

一星會員

好正喎, 一家要去