winning11

查看: 14612|回復: 9

[財權報告] 沙咀大餐 (有圖)

升級  58.75%

三星會員

前兩日同個兄弟又去咗沙咀d快餐店食快仔
2點鐘就入到其中一間快餐店,叫餐廳負責人(媽咪)介紹菜式...
果日菜式雖然多....但可惜唔啱小弟口味...一係太肥,一係賣相唔得
但小弟對食一向都有返少少執著....知道亂食野會對唔住弟弟
所以要求餐廳負責人bring我落去親自挑選
皇天不負有心人,終於搵到好野
小弟親自下廚....就選了一隻烏絲雞...皮膚黑黑地,肥質肥美,少少baby fat,但又未至於太肥膩.....
有左上盛選料後....
我當然要同佢去皮(除衫)再拎去洗乾淨(沖涼)
然後上鑊(床)
一開始就用小弟架生幫佢清潔口部...直至喉嚨深部
清洗完上面...小弟先用手指將佢下面清洗....此時大量水份從內部排出
見時機成熟.....放入肉腸一起烹調,大約煮左2-30分鐘,打左個"獻"作結束
總括嚟講~~~~呢隻雞色香味俱全.....(當用站立姿勢時,d水多到落大脾;叫聲夠真;全程都同你有眼神交流,有女朋友feel,佢仲好鍾意斬眼放電,都幾過癮)
鍾意食私房菜gei師兄...可以試下

image.jpg image.jpg

食完一餐後.....小弟都係未飽肚,唔好笑我為肥
再落去行左陣....又入過另一間快餐店
今次為我點黎gei菜色係白斬雞
顧名思義,呢件白白淨淨,相頭唔錯
烹調過程大致相同
但係呢個會比較啱一d年輕食家..(因為好鬼活潑,全程跳跳窄,又成日伸條俐扮鬼臉,表情仲多過第一個,不過佢好鍾意笑,好鬼q)
(仲有特別一提gei係....呢條女下面好緊....仲特登大力收縮黎夾左弟幾下)

image.jpg image.jpg

食完兩餐後,我個兄弟都話已經飽飽走人
但係小弟真係太為食關係
見到美食當前...又不禁食指大動
終於上咗我第三道菜
今次呢道菜真係極品 本人認為,唔覺gei唔好-
貌似stephy(第一眼似,睇真都可以接受).....pink的....窄gap...可惜的係下面同格胳底有森毛,同埋無嘜水
如果唔係都算幾得
呢個菜式......本人並不推介....因為我要返啅

精選語句:『你最重要的性器官不在兩腿之間,而是在你的頭腦裡』

升級  18.42%

三星會員

個位c兄係廚師美食家

林尾重要「打左個"獻"」先至上檯
第三道菜唔使打獻啦
都無貨啦

廚房佬都好計仔
響相片上邊打字,等人地偷唔到來用,
好計~
恐龍家族 ,馳騁沙場,力掃幽靈吹水唔抹

升級  30%

一星會員

財權兄,請求救救我這新手小弟啦
可以mail我快餐地址嗎?

升級  81%

三星會員

條女真係幾正....
Thanks report!!!

升級  83.33%

一星會員

thanks,maybe give me the tel. of the BG or MAMI?thanks!
[email protected]

升級  70%

一星會員

both of them not bad, i think the last one must be the best, otherwise you wont have the desire to go back and eat her again, may be you will post her foto here next time, thanks.

升級  80%

一星會員

高手中高手

升級  16.67%

一星會員

大大太厉害了吧?
连开两炮?

升級  26.67%

二星會員

財權兄,請求救救我這新手小弟啦
可以mail我快餐地址嗎?

升級  10%