winning11

查看: 3869|回復: 5

令人心寒的私有化個案

升級  45.33%

三星會員

轉貼自S兄, 有冇其他C-Hing 私有化過囡囡, 不如分享一下經驗, 等我地Dee後輩學下嘢!!!!!

....泰妹被私有化個案就唔講喇.....不過就真係唔少.....唔係 D1點解冇乜泰妹.....個個都話放假.....其實係被私有化左......

...不如講個祖國私有化個案......約4-5年前....小弟與某印尼企業.......採購部阿頭(Ben).....去祖國某省唱仁 K.......當時 Ben初次踏觸祖國.....當晚佢上左件 K囡(小紅)....來自徐州......next day.....Ben話條女好冧佢....係咁叫佢做老公.....小弟見佢咁 happy.....就連續3晚再去捧小紅場.........

...2 weeks後.....Ben問我借20雞.....話佢同小紅真心相愛....要買樓結婚用.....我話....囡囡出黎做嘢....個個比左錢都係老公....唔好認真.....唔好沖動冷靜 D......Ben話....小紅真係愛我.....佢識左我之後....就唔肯再返工.....晚晚都陪住我......OK OK....小弟當時心想.....Ben中左媚功......以為自己係華倫天努....與眾不同....我提左佢....盡左人事....唔聽就算.....我就話20雞.....next week比你........

...2 months後.....Ben and 小紅......真係結左婚.....買左樓....接埋小紅屋企人出黎一齊住......某夜....我上左 Ben 屋企......見到小紅父母同細佬.....同佢地傾下計.....發覺小紅細佬口音唔多同......小弟心疑.....多事....洗左小少錢.....托人去徐州公安....查下小紅既戶口簿.....發覺小紅係冇細佬......真相大白....個細佬係狼狗.....Ben 出錢養哂小紅全家.......Ben唔係度既時候.....細佬就係真正既男主人......小紅全家夾埋做戲耍啊 Ben......

...某日...Ben返左印尼.....小弟就約左小紅食飯吹水......席間....我暗示小紅.....我己知道.....佢同細佬之間既關係.....小紅好驚....流住眼淚叫我唔好爆響口.....我話....唔洗驚.....如果我要同 Ben講....今日就唔會同妳坐低食飯......我話....以後妳多 D.......係 Ben面前......同我美言幾句就 OK....我當乜都唔知.....結果小紅就做佐我條針.....到現在....仲好幫得手.....

...大家可能覺得 Ben 好很慘.....其實佢都唔係好人.....Ben係印尼己經結左婚....有2個仔女.....Ben都係老點小紅佢係單身.....用假証結婚.....歡場就係.....鬥講大話既地方.....不過成件事....最大得益者係小弟....做多左生意......

升級  30.75%

三星會員

各位師兄可能忘記了中國大陸是奉行社會主義,是中國共產黨專政,旣是共產黨,又那有可能將財產(女女)私有化呢? 當然是集體所有啦!

升級  2.92%

三星會員

有乜咁心寒?
據我所知至少一半私有化個案係以下其中 case

1.  條女唔止你一個老細
2.  條女另外有 boyfriend, 狼狗
3.  條女繼續揾食 (disco, 快餐,QQ)

升級  1.67%

三星會員

man,  we should all leave the play to play,

never to sink....

升級  93.5%

三星會員

各有所得著又何須理其他嘢?
我希望有一個像<五星物語>中,擁有比人類對愛更為執著,更為堅守的fatima...!拉克西絲"ooh!...master...!!"

升級  6.67%

二星會員

咁都得,朋友是用來出賣啲