winning11

樓主: hkzhou

[hkzhou報告] [hkzhou報告] 一 地 三 檢 (另 類 東 莞 遊)

升級  93.33%

一星會員

一地三檢(另類東莞遊) ~ 國慶前晒泠之旅

一切由奪命 Call 開始

星期四大清早突然接到一個冇來電顯示嘅電話,本來唔
想聽嘅,後來見無乜野做就聽聽睇下又係推銷保險定係
話我中左獎。但接電話後對方馬上說出我的名子並傳
來哭聲,細聽下原來係多年老相好打黎哭訢跟男友抄大
獲準備分手,好想立刻跟我見一面,其間講左一句非常
挑逗嘅說話令我心癢難擋,馬上答應她上去找她,叫她
先到姐妹處暫住等我,火速跟公司請假動身北上。

正當坐大巴快到落馬州之際,突然老相好再次來電竟然
話男友買左手機哄佢已經和好,多次道歉叫我不用北上
找她而她亦會跟男友到廣州準備廣交會,登時頭上冒煙
情緒低落,但她亦多番道歉不忍痛罵她只好自作打算。
反正已經請假倒不如黎個短遊吧,過關後就到某鋪位問
問有冇車到厚街或長安,剛好厚街車己開出只剩長安車
需等十分鐘就開~好就去長安出發啦(可能係閒日兼尚
早關係竟然得我一個$50就包架七人車去~真係太正啊)

長安好知己

到左長安先到處行行拍拍照然後找食店醫肚,找食店時
記起月前在此地有一囡囡招呼不俗可返食,隨即致電
囡囡,她接聽後竟然能認得我聲講出名子(真係佩服上
邊D囡囡嘅記性,我記六七個嘅聲都記唔到)囡囡剛醒說
梳洗後馬上出來找我,我就左一間日本拉麵館內等她,二
十分鐘後就出現一同食飯,飯後問佢有乜野地方好去,佢
竟然建議去騎馬,佢唔講真係估唔到長安會有馬騎,佢話
佢只知有但都未去過玩。都好耐冇騎過馬又有靚女陪,
好~就去玩玩啦

打的去用左$20,個馬場望落都幾舊,好似話有成十年歷
史,問一問價錢原來都幾貴下,要$250一個鐘,不過橫掂
去到而且囡囡堅持佢自己俾咁玩就玩啦,跟住工作人員
同我地睇睇D注意事項就帶我地去馬房度揀馬,個馬房
比想像中大同多馬,而且D馬唔係蒙古種嘅係好高大嘅,

走上高台重有人幫手都覺得幾困難先上到馬,反而囡囡
好似重輕鬆過我,呢個馬場嘅賣點係沿途有教練傍住你
跑圈,到你上手後就會教你跳欄,雖然D欄其實好矮,但係
跳起時都真係好刺激下架

玩完騎馬個人又有D餓就叫車出返去搵野食,食完囡囡就
準備返工而我就繼續遊遊蕩蕩,騎完成個人散晒就走去
足浴度整返個正骨叉叉電,之後再到錦夏個邊食街食晚
飯走走影下相重畫左個食街地圖,發覺個頭夜晚極多日
本仔出入日本餐廳、卡拉OK,有間Bar門口重寫明有日
本女待應添,真係睇到唔想走,唔知有冇師兄去過,我響
門口見到D女好高質啊

最後食飽行夠就Call囡囡上桑拿度搵佢過夜,房租178+
400/過夜700,本身囡囡上次招呼唔錯所以返焯,今次因
為熟落左更加多兩錢肉緊玩得更放,繼續一齊拍跳,但因
為騎過馬嘅關係相當乏力,一跳後就進入昏迷,醒後囡囡
再次做足功夫(冇偷懶抵錫)再同佢快跳一課然後一齊沖
個涼,跟手派彩準備返香港

勇闖新地方,意外驚喜

正當準備去車站坐車之際電話又突然響起,一睇原來係
老相好(唔係嗎又黎),聽後即刻問我響邊,話覺得對我唔
住驚我嬲,叫我冇野做就上去廣州搵佢,我當然唔制啦,
容乜易上到去佢又唔出黎,結果佢就問我去過萬江玩未,
我連聽都未聽過,佢話其實佢想去個度玩好耐而且個度
啱啱就係長安同廣州中間,大家都方便。

冇辦法衰心軟就同佢約左響萬江等,然後四圍問人邊度
有大巴去,終於有間士多老板教我去長安總站對面線等
去大嶺山莞城嘅車,等左十幾分鐘都冇,結果有架的士
開我120話車我去我唔制,再等多5分鐘有第二架開價100
我還價60最後70成交去,佢話咁啱佢係莞城車順路先平
俾我,沿途非常好傾重俾左電話我叫我下次有機會可以
搵佢車,雖然路程好遠(30公里)但全程走107國度,大概半
個鐘就到目的地~萬江華南Mall

去到落車就Call佢,我竟然重早過佢,不過都係等左十分
鐘到佢亦都到喇,之後就一齊入去玩,地方唔大(有好大
部份重裝修緊好似想趕住國慶前開),但就唔收入場費,
D機動遊戲就10到25散玩都有,做緊浦毛有套票55就包
十幾樣,但係國慶就會取消,咁就買兩張套票入去玩啦
其實D機動遊戲唔多同埋唔可以同歡樂谷個D比,不過人
小小唔太貴玩下都無妨嘅,就同佢一齊,不過原來佢唔係
好掂嘅,有一個類似八爪魚會倒吊嘅佢頂唔住,不停捉實
我大叫,落到地重抱住個垃圾筒嘔左成五公鐘添

我就笑到碌地,但係佢嘔完都重話好玩要再玩,我都冇佢
收,又陪佢玩多轉,玩左兩個鐘,當然我就真係陪佢玩架咋,
我個心就好想快D玩完,然後就搵個地方坐下啦緊係

玩完就去咗食野,然後就想去搵間酒店坐下,但人生路不
熟又唔想浪費時間就叫返之前嘅的士司機車我地去咗
一間好就腳嘅賓館度即刻上樓做要趕住做嘅野,真係好
趕亦都好在夠趕,響臨完場前最緊張嘅關頭時佢個電話
就響好似夾定嘅咁,我同佢都窒左一窒,佢就叫我千奇唔
好出聲,佢一面壓低把聲話行完響餐廳飲緊野一面又就
用手推開我,我冇出聲但就繼續俾壓力佢,見到佢忍住忍
住表情好誇張,我差D就笑左出黎,最後佢好快拖過收線,
埋怨左我兩句就繼續戰鬥,因為窒左一窒嘅關係節奏打
亂,慢左落黎,佢見慢左就催我,佢催我我反而更加唔在
狀態,但佢突然講左句:你快點啦,我老公快回來啦。唔
知點解聽到依句之後我突然間充滿力量,最後用左十成
功力開住Turbo完成。攪掂就用極速沖身走人,真係好累
好辛苦。累到幾乎要爬度落樓,送佢上咗的士就分手喇,
原本要去大巴站準備返深圳嘅但諗住既然一場黎到都
要去見識下嘅,就打電話俾之前嘅的士司機問佢有冇好
介紹順便休息一下。

佢就車左我去一間大酒店度叫我試下桑拿,我上到去
同部長問清楚價錢就入房睇辨,免房費淨係俾囡囡小
費就得,分AB牌500/400,12點後可加一百過夜,房間裝
修不錯,房內床邊設有一塊大鏡,而電視機內亦播放住
無碼A片,每轉帶入四到五個,素質參差,睇到第三轉就
揀到個B牌嘅,囡囡19歲來自河南,相頭可愛,身形一流,
聲線重好溫柔。先到浴室沖身,但只有沖身並冇BM或
吹奏,不過沿途有講有笑,氣氛唔錯。其後入房報鐘開
始服務,大致上都係莞式指定招式,但顯然動作有點生
硬,不過囡囡經常臉帶笑容,感覺上親切帶點女友Feel。

到正式行事時才發現囡囡唔單只身形Good Fit應大則
大,相擁時更感到她身體軟若無骨,就好似抱住一個大
枕頭一樣,手感一流,而且相當配合轉左多個姿勢,囡囡
全程緊閉雙眼似乎重好怕醜,最後維持到近二十分鐘就
完事,囡囡細心清理現場,我則小睡片刻,其間囡囡乖乖
咁坐在一旁等到電話響先拉我去沖涼,重問我係唔係好
累要唔要多睡一會,我有點餓就問囡囡介紹食飯好地方,
最後發工資走人。

犯下大錯好彩冇事

到酒店樓下就照囡囡指示慢步走走,發現重有其他幾間
娛樂場所都係附近,有一間XX國際水會大場正在趕工,大

概行左20分鐘就到囡囡介紹嘅食街,但似乎大都冇乜特
式,最後揀左蒙自源食米線,食飽後就打的$16到大巴總
站,去到發現總站大到無倫,而且相當泠清,並且發覺幾
乎所有車都在七點到七點半已經開出尾班(當時20:40),
冇諗過咁早就冇晒車,最後只搵到一間去福田嘅車,但唔
係班車即係私營嘅,問佢去福田要幾耐,答案居然係大概
要三個幾四個鐘,細問下原來架車會左穿右插經南城、
道滘、厚街、太平、長安,幾乎每個鎮都會經過上客所
以車程好長好廢時,但冇辦法只有佢一架車,打的嘅話
會好貴。

舊地重遊不過不失

結果揀左厚街落車$5,九點鐘先開車,坐車途中好悶唔
經唔覺犯下大錯,竟然瞓著左,到厚街時有人拍我先識
得醒,醒左發覺冇唔見野心呼好彩,落車時竟然已經接
近十點有多,返深圳嘅大巴尾班己過,小睡片刻後精神
又黎就決定多玩一晚,揀左乾記落腳貪佢近大巴站,費
房198/過夜218+小費400,上房即選妃,主任每次帶上三
個,素質平均但我睇到第八輪先揀到,之後主任問之前
嘅是否全部姿色不佳,因我揀嘅在眾多囡囡當中,樣貌
身材並唔出眾只屬一般,我就同佢講我睇左八輪只睇
到有兩個有笑容嘅,就揀左其中一個,有時態度比姿色
更重要。之後叫左水果炒麵就開始服務,雖然囡囡姿
色一般(唔肯影相),但服務相當用心,值得一提嘅係我
揀呢度做尾站係因為此處有一張相當好嘅電動床。
當時其實我相當乏力,正好大派用場,床中間會上下起
伏且有強弱度調教,床尾則有腳托加上腳踏前後搖擺,
非常省水省力下完成任務。值得一讚嘅係瞓到第二
日中午一點都冇電話冇人騷擾,瞓得相當好,最後睇埋
新聞至走,落到樓下過兩條街到之前經常幫襯嘅船家
煲仔飯,$15嘅套餐有飯有菜有湯依然相當好食,食完
就行到大巴站坐14:00車返深圳,完成一地三檢,長安
入到萬江然後厚街走,不走回頭路,旅途相當滿意

升級  95.42%

三星會員

呢個report冇得頂,穿越三地,自問冇咁既精力同金錢玩.......

升級  30.83%

三星會員

好厲害的報告,謝謝     

升級  11.33%

三星會員

C兄的報告真令人佩服,
我應該好好學習!!

升級  40.74%

二星會員

隻木馬好攪野, 若果有架仔去到唔知會唔會畀錢玩哩隻
Jo no waz BIG?

升級  81%

三星會員

又詳細, 又有圖, 好正

升級  80%

一星會員

一地三檢,好報告。

升級  43.83%

三星會員

羨慕死!彭彭.....我都好想有咁既行程!
等價交換,救濟扶貧,正是北上的"正"途!

升級  53.33%

一星會員

大哥你在皇崗去長安坐什麼車去
坐那裹買票和幾錢
長安有什麼sauna和K好玩
酒店位住那一間好
請介紹吧
多謝

升級  6.67%

一星會員

萬江, 酒店名?想去

升級  93.33%